សក់ជាផ្នែកមួយ
ដែលជួយបង្កើនសម្រស់មនុស្សម្នាក់ៗ។
មនុស្សជាច្រើនងាកទៅរកវិធីសាស្ត្រថែរក្សាសរសៃសក់ផ្សេងៗ
គ្នា
ធ្វើយ៉ាងណាឲ្យទទួលបានភាពភ្លឺរលើបរលោងដូចជាផលិតផលសម្រាប់ កក់
អប់ និងវិធីសាស្ត្រជំនួយដទៃទៀត។
នេះគ្រាន់ជាជ្រុងមួយប៉ុណ្ណោះ បើក្រឡេកមើលឲ្យច្បាស់
ការជ្រើសរើស អាហារ ត្រឹមត្រូវក៏ជួយឲ្យសក់របស់អ្នកភ្លឺរលើបរលោងដែរ។ តើអាហារទាំងនោះមានអ្វីខ្លះទៅ?
ប្រេងរុក្ខជាតិ
សារជាតិ
omega-3 fatty acids ក្នុងស៊ុត ត្រីសូម៉ុង
នឹងជួយឲ្យសក់ភ្លឺរលោង។
ប្រេងប្រភេទនេះក៏មាននៅក្នុងប្រេងរុក្ខជាតិ
តែសម្បូរខ្លាំងក្នុងស៊ុត និងខ្លាញ់ត្រី។
ប្រូតេអ៊ីនក្នុងអាហារទាំងនេះក៏ជួយឲ្យសរសៃសក់រឹងមាំ និងមាន សុខភាព ល្អផងដែរ។
ផ្លែប៊ឺ
រុក្ខជាតិនេះពោរពេញទៅដោយវីតាមីន E។ អ្នកក៏អាចយក វាមកកិនបញ្ចូលគ្នានឹង ស៊ុត ទឹកដោះគោជូរហើយលាបលើសក់។ បន្ទាប់មក អប់ទុករយៈពេល ២០ នាទី មុនពេលលាងនឹងសាប៊ូ។ វីតាមីន E ជួយឲ្យពណ៌សក់អ្នកភ្លឺជាងមុន និងបង្ការសក់បែកចុង។
រុក្ខជាតិនេះពោរពេញទៅដោយវីតាមីន E។ អ្នកក៏អាចយក វាមកកិនបញ្ចូលគ្នានឹង ស៊ុត ទឹកដោះគោជូរហើយលាបលើសក់។ បន្ទាប់មក អប់ទុករយៈពេល ២០ នាទី មុនពេលលាងនឹងសាប៊ូ។ វីតាមីន E ជួយឲ្យពណ៌សក់អ្នកភ្លឺជាងមុន និងបង្ការសក់បែកចុង។
ប្រេងដូង
វា
មានអត្ថប្រយោជន៍ធ្វើឲ្យសក់ភ្លឺរលោង និងមានសុខភាពល្អ។
អ្នកអាចប្រើប្រេងដូង ដើម្បីចម្អិនម្ហូបអាហាររបស់អ្នក ឬលាបសក់។
ត្រូវញីវាឲ្យដល់ស្បែកក្បាល និងទុកចោលរយៈពេល ៣០
នាទីមុននឹងលាងសម្អាត។ ប្រេងដូងមានសារធាតុដែលអាចជួយការពារ
និងព្យាបាលអង្គែ និងបញ្ហាស្បែកក្បាលដទៃទៀត។
ផ្លែឈើដែលមានវីតាមីន C
ផ្លែឈើ
ដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដូចជា ក្រូច ម្នាស់
និងស្ត្រប៊ឺរីជួយរក្សាសុខភាពសក់ឲ្យមានសុខភាពល្អ។
អាហារដែលមិនសូវមានវីតាមីន C អាចធ្វើឲ្យសក់ស្ងួត ឬបែកចុង។
សារធាតុ antioxidants
ក្នុងផ្លែឈើទាំងនេះនឹងការពារសក់អ្នកពីសារធាតុពុលទាំងឡាយផង
ដែរ។
រវាងការព្យាបាលសក់ និងការញ៉ាំអាហារទាំងនេះ តើអ្នកយល់ថា មួយណាប្រសើរជាង?
No comments:
Post a Comment